Vrijwillig waar het kan, professioneel waar het moet.

Succesvolle matches

Vrijwilliger verzorgingstehuis

Een vrijwilliger meldde zich bij Meldpunt Beltrum. Om voor een uitkering in aanmerking te komen, moet ze vanuit het UWV vrijwilligerswerk gaan doen. Meldpunt Beltrum heeft gevraagd waar haar interesses lagen. Ze was bejaardenverzorgster geweest. Op dat moment was er een vraag naar een vrijwilliger op de gesloten afdeling van de Hassinkhof als ontbijthulp.

Meldpunt heeft beide partijen met elkaar in contact gebracht en inmiddels is zij gestart als vrijwilliger bij de Hassinkhof. Een succesvolle match bleek bij navraag! 

Aangepaste fiets

Tijdens de ipad hulp, welke ook verzorgd werd door een vrijwilliger van Meldpunt Beltrum,  werd door de hulpvrager verteld dat hij op zoek was naar een driewieler. Via de ipad hulp kon deze meneer gericht zoeken naar een driewieler. Veertien dagen later had meneer een driewieler gekocht. Doordat het zadel niet in de juiste stand gezet kon worden, kon meneer de fiets niet goed gebruiken. Meldpunt Beltrum had een vrijwilliger die technisch zeer goed onderlegd is. Deze vrijwilliger heeft voor meneer een constructie gemaakt, waardoor meneer goed gebruik kan maken van zijn driewieler. 

Bekijk het filmpje via: https://www.youtube.com/watch?v=9EaRfurUDKA

Tuinklussen

Bij Meldpunt Beltrum kwam het verzoek binnen voor het onderhouden van een tuin. Het gaat hierbij vooral om het grote onderhoud in voor- en najaar. Meldpunt Beltrum heeft hiervoor een enthousiaste vrijwilliger gevonden die zorgt dat deze tuin er netjes uit ziet.

Verstelwerk

Bij de inloop van Meldpunt Beltrum kwam het verzoek binnen voor wat verstelwerk aan met name broeken. Er is een ervaren vrijwilliger gevonden die dit verstelwerk heeft uitgevoerd. Tot grote tevredenheid van de hulpvrager.

Kerstbomen

Vanuit een zorgboerderij in Beltrum kwam het verzoek aan Meldpunt Beltrum of wij, op zeer korte termijn, vrijwilligers konden leveren. De zorgboerderij had zelf gevraagd om kerstbomen met kluit, die werden opgehaald door de jeugd. Dankzij elf vrijwilligers zijn er in weer en wind 250 kerstbomen geplant. Deze kerstbomen fungeren als windvanger voor gehandicapten. Zodat zij prettig naar buiten kunnen. 

Bekijk het filmpje via: https://www.youtube.com/watch?v=17IFwPj-k00

Ziekenhuis vervoer

Via Team Voormekaar Beltrum kwam er een hulpvraag binnen. Het ging om vervoer naar het ziekenhuis en het begeleiden bij de onderzoeken aldaar. Het betrof iemand waarvan de familie in het westen van het land woonde. Daardoor kon de familie dit zelf niet doen. Meldpunt Beltrum ging op zoek naar een geschikte vrijwilliger en deze was bereid om dit te doen.

 

Het bestuur

Het bestuur